Macska a fürdőkádban?!

casssie

Cassandra <3

Már gyerekkorunkban mind jól megtanultuk, hogy a macskák utálják a vizet. És ehhez tartjuk is magunkat. Viszont a norvég erdei macskák – mint oly sok mindenben – ebben is mások. A legtöbb norvég erdei macska egyáltalán nem fél a víztől, sőt! Ha kicsit jobban belegondolunk, és ha még nem is jártunk Norvégiában, de visszaemlékszünk a földrajz tanulmányainkra, akkor tudjuk, hogy arrafelé rengeteg a víz. Egymást érik a tavak, folyók, patakok, szépséges tengerpartok, fjordok. Van tehát víz bőven, s mivel a norvég erdei macska egyik kedvenc tápláléka a hal, így biztosak lehetünk benne, hogy természetes élőhelyén bőven vadászott belőle.

Cicáink vízzel való kapcsolata különböző, de egyik sem fél a víztől, szívesen teszik a mellső lábaikat a vizes táljukba, szeretnek a mosdókagylóban feküdni, vagy a lavórban akkor is, ha vizes, és egyik kedvenc esti elfoglaltságuk, hogy követnek minket az esti fürdéshez. Kiülnek a kád szélére, sétálgatnak, belelógatják a lábukat, pancsikolnak. Némelyikük szívesen iszik a csapról.

14959179_10211326660190358_1229296466_o

James <3

Lora és Dar kiscicái például kimondottan szeretik a vizet, a gazdik visszajelzéseiből tudjuk, hogy Cassandra egyik kedvenc fekvőhelye a zuhanykabin és a mosdó, Jenny minden alkalommal segít elmosni a tálkákat és ha vizet engedünk azonnal ott terem, James sosem mulasztaná el elkísérni a gazdiját fürdeni, Willie imádja a kerti tavat (és kifogni a halakat… :D). A legvízszeretőbb cica Grace, aki együtt fürdik esténként kis gazdijával. Együtt játszanak a kádban a ping-pong labdákkal, de olyan mélységű vízbe is belemegy, ahol nem ér le a lába, szépen lebeg benne.

Az, hogy egy cica mennyire lesz vízkedvelő, a gazditól is függ. Ha lehetőséget ad rá, hogy a cica ismerje és szeresse a vizet, akkor sok új élményben lehet részük! Nyáron különösen jólesik egy kis hideg vízben pacsálni a nagybundás norvégoknak. Azért némi óvintézkedés nem árt, a cicát ne hagyjuk soha egyedül egy kád vízzel, és a WC ülőkét is mindig tartsuk lecsukva!

Grace esti fürdése kis gazdájával <3

willie

Az örök kíváncsi Willie apró korában figyeli az esti fürdést <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük