Rólunk

Családunk egy része és a hat hetes The Lion King alom

Nordic Verden norvég erdei macska tenyészetünk Ausztria és Szlovénia szomszédságában, igazi természeti környezetben található. Gyermekkorom, majd négy fős családunk életét mindig végigkísérték az állatok, akiket családtagként kezelünk. Mégis az, hogy otthonunkat csodaszép norvég erdei macskákkal oszthatjuk meg, valóra vált álom.
Tenyészetünk családi, hobby célú, mindannyian kivesszük a részünk a cicákkal kapcsolatos feladatokból, melyek valójában sosem érnek véget. Ha éppen nem almolunk vagy kennelt építünk, akkor lehet, hogy egész hétvégés kiállításon vagyunk, virrasztunk az épp születő csodák mellett, fogadjuk a látogatókat, vagy csak játszunk és simogatunk.

Norvégia - tájkép

Norvégia – tájkép

A norvég erdei macska különleges, magabiztosságot, arisztokráciát, erőt sugárzó, egyben eredeti és ezért nagyon egészséges fajta. Így az élet élet vidámabb, boldogabb, izgalmasabb – különlegesebb velük. Az északi világ, Norvégia hatalmas erdői, vad vizei, szépséges fjordjai és a norvég életvitel nagyon közel állnak hozzánk. A norvég erdők, hegyek-vizek  titokzatos, trollokkal és mondákkal megjelenített varázslatos világának egy szeletét tárják elénk ezek a cicák nap mint nap.

Szeretnénk, ha ezt a különleges – Magyarországon méltatlanul kis körben ismert, varázslatos macskafajtát egyre többen megismernék és megszeretnék.

Masek az udvaron

Fontosnak tartjuk, hogy cicáink minél többet találkozzanak a természettel, ezért nem csak zárt térben élnek, hanem sok időt töltenek a friss hegyi-erdei levegőn, hiszen éppolyan nagy örömet jelent nekik fára mászni, rohangálni a kertben, bogarászni, fűben heverni – mint esténként a gazdi ágyára heveredni, vagy az ölébe bújni olvasás közben.

Norvég erdei macskáink csak prémiumkategóriás táplálékon nevelkednek, ugyanakkor sokszor kapnak nyers húst, hogy táplálékuk hasonlatos legyen a vadon élő cicák táplálkozásához.

Igazán szerencsés ember az, aki mindennek részese lehet, s ezekkel a szuggesztív, elemi erővel ható, de mégis játékos-vidám, kíváncsi  macskákkal oszthatja meg mindennapjait.