Hasznos információk a kiscicák vásárlásáról

Kiscicák előjegyzése
Ha éppen nincs aktuális alom, vagy más nemű/színű kiscicára vágysz, esetleg másik szülői párosításból szeretnél cicát, lehetőséged van a kiscica előjegyzésére. Az előjegyzésért nem kell fizetni, viszont értesítünk, amikor megszületett az új alom, és elsőbbséget élvezel a választásban, mint a később jelentkező cicára várók. Ehhez keress minket elérhetőségeinken.
Kiscicák vásárlása
Masekito

Masekito

Kiscicát venni felelősség teljes dolog. Hosszú évekre választunk magunk mellé négylábú társat, fontoljuk meg jól a döntést!

A tudatos vásárló, ha eldöntötte milyen fajtát szeretne, nyilván feltérképezi a lehetőségeket: utána olvas a fajtának, a tartásnak, megnézi a tenyésztők honlapját, a szimpatikus tenyésztőkkel felveszi a kapcsolatot, s akik fennmaradnak a rostán azokhoz ellátogat – hiszen a személyes benyomás nagyon fontos. A személyes találkozó alkalmával válik kézzelfoghatóvá a kis szőrös gombolyag, így látszik igazán a színe, a viselkedése, látjuk a többi felnőtt cicán, milyen is lesz a cicánk, ha megnő, illetve nem utolsó sorban a tenyésztő személyét is megismerjük. Természetesen nem csak a gazdi választ – a tenyésztő is. Nagyon fontos nekünk, hogy a cicáink szerető, állatbarát és biztonságos, gondoskodó környezetben és gazdival éljenek, ha ezt nem látjuk biztosítottnak, nemet fogunk mondani a vásárlási szándékra. Többek között ezért is fontos, hogy minél inkább megismerje egymást a leendő gazdi és a tenyésztő.

Ha beleszerettünk egy kis norvég erdeibe, akkor a következő lépés a foglaló fizetése. Talán furcsának tűnhet, hogy foglalót kérünk egy állat vásárlásakor, de mivel a tenyésztett cica nem olcsó mulatság, mindenkinek biztosítékot jelent. A cicagazdinak is jó tudni, hogy a tenyésztő biztosan nem adja el másnak a már kiszemelt, megszeretett kedvencet. A tenyésztőnek nehéz a dolga, ha hetekig tartja a leendő gazdinak a kiscicát, aki az elvitel időpontjára esetleg meggondolja magát. Ekkor a kiscicának – bármilyen gyönyörű is – már sokkal nehezebb gazdit találni. A foglaló fizetésekor, de legkésőbb a cica átadásakor és a teljes összeg kifizetésekor a gazdival szerződést kötünk. A szerződést természetesen a gazdi előre átolvashatja, annak pontjait meg tudjuk beszélni.
A főbb tudnivalók:

 • A kiscicák 12 hetes koruk után költözhetnek új otthonukba. A túl korai elválasztás számos problémát okozhat.
 • Minden cicát FIFe/Felis Hungarica törzskönyvvel adunk át
 • Kiscicáink az átadáskor már túl vannak az alapimmunizáló  és az emlékeztető oltáson, és természetesen féregtelenítésen is
 • Szerződésben határozzuk meg a gazdi felé azokat az alap tartási feltételeket, amire a cicának szüksége van
 • Átadjuk a szülők szűréseinek másolatát
 • A kiscicák friss állatorvosi egészségügyi igazolással kerülnek új otthonukba
 • Minden kiscicánk ID chippel rendelkezik
 • A cicákat kezdőcsomaggal látjuk el, ami ennivalót és játékot tartalmaz
 • A tenyészetbe és a kedvencnek eladott cicák eladási feltételei között különbséget teszünk
 • Kedvencnek csak ivartalanított cicát adunk el
 • Sosem adunk el kölyköt állatkereskedőnek, csak a végső otthonukba
GYIK
További információk a Gyakran Ismételt Kérdések között.