Norvég erdei macska kerestetik – 5. Mire van szüksége a cicának?

Norvég erdei macskák hámban

Norvég erdei macskák hámban

Legutóbb leírtam, melyek azok a dolgok, amit mindenképpen be kell szereznünk, ha új kiscica érkezik a házhoz. Lássuk most, melyek azok az extrák, amiket meg lehet ugyan venni, de azért nélkülük is boldogan folyhat a cicaélet odahaza. 🙂

  • Pihe-puha fekhely – nos, mi is vettünk. Aztán a cicáink jobban szerettek az ablakpárkányon, járólapon, szekrény tetején heverészni. A norvég erdei macska ilyen, magasan szeret lenni, és szereti a hűvösebb helyeket. Vehetünk neki cuki-színes-szagos fekhelyet, de nem biztos, hogy bele fog menni. Lehet kapni bebújós zsákokat, azt jobban élvezik.
  • Elektromos itató, szökőkút: a norvég erdei macskák szeretnek a vízzel játszani, valószínűleg örülni fognak egy ilyen ivó-szökőkútnak, de nem dől össze a világ, ha enélkül élik le az életüket. Szeretik, ha megnyitjuk nekik a csapot, pancsolnak, bele isznak, de azt is nagyon élvezik, ha nyáron teszünk egy nagyobb tálba vizet és néhány ping-pong labdát.
  • Elektromos, vagy más adagolós etetőtál: erre is költhetünk egy vagyont. van már olyan, amit vezérelni lehet, és csak a rá programozott chip számú macskának nyílik, és vannak az egyszerűbb önadagoló fajták. Nem létszükséglet egyik sem.
  • Hám: ha cicánk lakásban lakik, de ki szeretnénk vinni, jó szolgálatot tehet egy cicahám. Viszont ha ezt szeretnénk, akkor minél kisebb korban kezdjük el hámhoz szoktatni, nagyon ügyesen beletanul, és élvezni fogja a közös sétákat, barangolást az udvaron. Vigyázzunk, hogy megfelelő méretet válasszunk, nehogy a cicánk kibújjon belőle, és elszaladjon.
  • Összeépíthető játékrendszerek: tagadhatatlan, hogy ideig-óráig nagyon jól szórakoznak a cicák az efféle játékokkal, de aztán meg is unják. Ilyenkor tegyük el egy időre, és később ha újra elővesszük, nagy lesz az öröm. Kérdés, megér-e akkora beruházást egy ilyen játék… a norvég erdei macskáink legkedvesebb játékai a papírgalacsinok, az ágas-bogas nyírfaágak, a papír dobozok és a műanyag kupakok. No comment! 😀 Természetesen mi sem tudunk ellenállni az édesebbnél édesebb macskamentával töltött cukiságoknak, és a jópofa botos játékoknak, labdáknak.
  • Zárt, szagtalanító, macskaalom szemetes: nos, ez cuki: az abszolút hülyeség. Almoljunk ki egy zacsiba és hajítsuk ki a kukába. 🙂
  • Mindenféle szagtalanító spray-k: ha tisztességesen takarítjuk napi kétszer az almot, kizárt, hogy büdös legyen az almostálcától a lakásban. Főleg, ha fedett almostálcát használunk.
  • Illatosított alom: ízlések és pofonok, de főleg ha valamilyen szintetikus szerrel illatosítják, én tuti kihagynám.
  • Cicatej és táplálék kiegészítő: Tejterméket alap, hogy nem adunk a cicáknak, cicatejet lehet, ha valaki akar, mi nem szoktunk. A táplálék kiegészítők, ha a cicánk egészséges és jól táplált, csak minőségi ennivalót kap, akkor szükségtelen.Amiből viszont sosem elég, a kedvesség, a játék, a figyelem – így lesz igazán boldog a norvég erdei macskánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük