Mostanában….

Kedves Olvasóim!

Régen jelentkeztem ezen a felületen. Sajnálom, mert tudom, hogy szeretitek, várjátok az írásokat.
Én is szeretem őket, ezért is sajnálom, hogy nem igazán marad időm írni itt. Annyi helyen vagyunk jelen – a Facebook oldalunkon, a saját privát oldalamon (itt főként a tenyésztők felé kommunikálok), mindkét FB felület sztorijában, az Instagram oldalunkon (nordic_verden néven), és a csak magyar nyelven elindított, a fajtáról szóló Norvég Erdei Macska (így keresd: norveg.erdei.macska) nevű Instagram oldalunkon. És ezek sztorijaiban. És néha a zárt csoportunkban.
És nem, nem akarom leírni, hogy mennyi üzenet, email és telefon érkezik ezek mellett, és akkor az igazi kézzel fogható munka, ami a cicákkal és körülöttük van, még meg sem említődött. Hihetetlen, hogy lassan az ősz is elmúlik, olyan, mintha még a nyarat sem éltük volna túl, és máris itt a tél.

Milyen lesz a tél? Nos, leginkább izgalmas.

Sosem születtek még decemberben cicák a Nordic Verdenben, hát most ez is eljött. Jenny, aki egy igazi kis bajkeverő tud lenni, ami a fiúkhoz való beszökdösést illeti  – már másodjára lep meg bennünket pályafutása alatt meglepetés babákkal. Egy picire számítottunk, mert Eszter úgy érezte, egy apróság lakik Jenny pocakjában, de én most úgy gondolom legalább két aprósággal kell számolnunk, ami sokkal-sokkal jobb lenne. Nem jó az újszülöttnek egyedül, de később sem… nincs aki melegítse, nincs akihez bújjon, nincs kitől tanuljon, nincs kivel játszani… De ha mégis egy kis norvég erdei kiscica érkezik akkor sem esünk kétségbe, hiszen hamarosan szül Nayeli is, így nem marad társak nélkül.

Egy kismamának mindent szabad…

Végtelen kíváncsisággal várjuk mindkét almot. Jenny-nek először lesznek Teutól kiscicái, és Nayeli pedig először lesz anyuka a szintén először apuka Windtől. Remélem, hogy nem egy napon akarnak azért szülni. Én úgy gondolom, elsőként Jenny a soros, és utána egy-két nappal Nayeli, de mivel Jennynek kevés, és a jelek szerint Nayelinek sok kiscicája lesz, ez össze is csúszhat. Előfordul, hogy akinek kevés kiscicája lesz egy-két nappal a szokásos 65. nap után szül, míg ahol már szűkös a hely a sok pici miatt ott előbb érkeznek a kis norvég erdeik. Meglátjuk… néhány napon belül minden kiderül majd.

Nayeli és a nagy pocakja. Meglepődnék, ha kevés pici érkezne.

Nagyon sok energiát vett el tőlünk az elmúlt időszakban a külföldre költöző kiscicák utazásának koordinálása, hiszen nem egyszerű most külföldre utazni. Talán egy kivételével megoldódik ez is, de addig nem merem elkiabálni a dolgot, amíg tényleg nem lesznek a kis norvégok az új otthonukban.

A szépséges és ragaszkodó Elsa minden pillanatot kihasznál az együttlétre

Sokat dolgozunk a naptárakon is. El sem hinnétek, hogy mennyi feladat van vele. Ha nem lenne a grafikusunk, Laci, és ha nem lenne Szabi, aki rengeteget segít, sztem sosem készülnék el velük. Bízom benne, hogy időben nyomdába kerülnek, és utána igyekszünk gyorsan (máramennyire ekkora mennyiséget gyorsan lehet :)) kipostázni Nektek a finom, friss, nyomda illatú Nordic Verden naptárakat, hogy máris nézegethessétek őket, vagy szépen várakozzanak a karácsonyfa alá kerülésig – hiszen sokan ajándékba rendeltétek meg őket.

Nordic Verden 2021-es falinaptár

Egyszerűen imádom Éva (Alaxai Éva fotós) képét Lilléről. Egész nap tudnám nézni.

Aki még szeretne esetleg, igyekezzen – a rendelési határidő 2020. 12.04. este 20 óra. Tavaly sokan lemaradtatok, idén igyekszem többször szólni minden felületen, mert nem igazán van módunk többet rendelni annál, mint amennyi előrendelést kapunk, hiszen egy szezonális termékről van szó, nem lehet tárolni hónapokig, évekig – hogy egyszer majd elfogy, ráadásul mivel egyedi készítés, tervezés, kivitelezés – elég nagy befektetést igényel részünkről mind anyagilag, mint munkaidőben.
Szóval ha idén nem akarsz lemaradni a naptárról, akkor itt tudod megrendelni még csütörtök estig , katt ide:

Védett: Naptár rendelés

Tudom, hogy sokan már nem feltétlenül használnak papír alapú naptárakat, de talán a fali naptárnak nem is ez az elsődleges célja, hanem az, hogy ha ránézünk, akkor eszünkbe jusson mindaz, amit nekünk a norvég erdei macska jelent, vagy a Nordic Verden közösség jelent… Ezek a naptárak a szívünk darabjait hordozzák. Nem megvehető stock fotók, nem tömegtermeléssel előállított és a teszkóban a polcról leemelhető darabok. Ez valami más, valami több, valami szebb, valami lélekemelőbb.

A sokak által nagy kedvenc Horten (Angliában él) is helyet kapott a naptárban, mondjuk nem ezzel a képpel. Legyen meglepetés!

Az asztali naptárnak pedig annyira örülök! Amúgy – dacára minden technikai kütyün lévő naptárnak – a mai napig szeretek asztali naptárba, vagy határidő naplóba felírni dolgokat. Valahogy más. Valahogy emberibb. Valahogy közelibb. Valahogy jobban ott van… Nekem. Ebben a naptárban az egész évünk benne lesz. Minden egyes apróság, aki idén a kezembe született. Mindenki, aki itt rohangált fel és alá. Minden egyes lap ezernyi emléket fog előcsalogatni bennünk. Nevetéseket, vicces sztorikat és nehéz, könnyes emlékezéseket. Mindent, ami a munkánk és az életünk része. És ennek mind Ti is részesei vagytok. Ti, akiknél a cicáink élnek, Ti, akik arra vártok, hogy a cicáinkkal élhessetek, Ti, akik követitek a mindennapjainkat, akik szurkoltok, akik erőt adtok, vigasztaltok, velünk örültök és velünk sírtok. Remélem, amikor majd ránéztek ezekre a naptárakra, akkor ezek mind eszetekbe jutnak.

Az asztali naptárban csupa kiscica kép lesz. Ő itt Bjorn. Ki emlészki rá?

Köszönöm a gazdiknak, akik elküldték az asztali naptárakhoz a kis személyes mondatokat a cicájukról. Olyan megható volt olvasni őket!
A külföldi gazdik mondatai a saját nyelvükön íródnak majd – nos, aki kíváncsi lesz rá, és nem ismeri az adott nyelveket (én pl. egyiket sem… :D), az kapja majd elő a szótárat, hogy megtudja mit írt a gazdi a kis norvég erdeiről. Mókás lesz!
Ne feledjétek majd elküldeni, hogy melyik Nordic Verden cica fotója kerüljön a naptárcsomagotokba! Ha valaki másnak szeretnétek a dedikálásomat, akkor azt is adjátok meg.

Bárkiről kérhetitek a fotót, akár felnőtt, akár még nem, akár nálunk él, akár nem. A képen Kiana

Ígérem, igyekszem gyakrabban írni itt Nektek, hiszen mondanivalóm van bőven. Bár időm lenne annyi!

Addig is, míg újra jelentkezem, várjuk együtt az új kis Nordic Verden norvég erdei csodababákat, drukkoljatok nekünk, hogy minden rendben menjen. Akkor az Adventi időszakunk különösen és különlegesen szép,kedves, és vidám lesz.
Ölelésem Nektek!

Virág

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük