Interjú a Nordic Verden cicák gazdijaival – 2. rész – Loki

Vera, Attila, Loki és a Többiek

Kedves Vera és Attila!

Örülök neki, hogy elfogadtátok a felkérésemet, és egy kicsit feleleveníthetjük az első közös élményeket és Loki (Cassandra) életének kezdetét nálatok!
Az első találkozásunk óta nagyon sokat változott az életetek. Ami biztosan nem változott és már akkor is nyilvánvaló volt, az a hatalmas szeretet minden négylábú élőlény iránt. Már gyakorlott kutya és cica gazdik voltatok akkor is, mi pedig örültünk, hogy a tőlünk költöző cicusnak lesz több négylábú barátja is, és izgatottan vártuk, hogy fog menni az összeszoktatás, mit fognak szólni a többiek.

Kicsit meséltek magatokról és arról, hogy hogyan jutott eszetekbe azt, hogy a következő családtag egy norvég erdei macska legyen?

Cassandra 1 napos <3

Nos hol is kezdjem… Miért is Norvég cica lett a második cicánk?
Éppen a tengerparton nyaraltunk, amikor hirtelen megkérdeztem a feleségemet, aki hatalmas állat rajongó (eddigi állatkertjében szerepelt már nyuszi, cica, kutya, papagáj, arany hörcsög),  hogy mit szólna hozzá ha bővülne a családunk egy kiscicával ? Először csak nézett rám nagy szemekkel de tetszett neki a felvetésem.
Mivel egy felnőtt sziámi macskánk és egy Bull terrier kutyánk van, érdekes ötletnek tűnhet az újabb jövevény érkezese.
Neki a Szfinx az egyik nagy szerelme, de én sajnos nem tudok megbarátkozni a kinézetével. Egy újabb sziámi pedig szoba sem jöhetett. Elég egy db Hernádi Judit hangú harcias ének művész a családban.

Hogy találtatok ránk, miért minket választottatok?

Cassandra 4 napos

Kerestünk mar korábban is nyugodt, kiegyensúlyozott fajtákat. Jártunk kiállításokra, és mindkettőnknek nagyon tetszettek a hosszú szőrű nagy testű cicák. Olvastam a fajtáról sokat úgy gondoltuk a tökéletes választás a Norsk skogkatt.
A szállodában ülve az elérhető kölyköket keresve akadtam a Nordic Verdenre. Nagyon szép és informatív volt az oldaluk, ami megerősített a szándékban: jöhet a kis Norvég. Izgatottan megmutattam a feleségemnek Cassandra képeit, aki huncut pofijával és szürke színével szerelem volt első látásra. Írtam Virágnak és elmeséltem az erdő szélen álló kis házunkról a patakkal , írtam magunkról és a miértekről. Vera szkeptikus volt, mert sok jelentkező volt a pindurra. Itt megjegyezzük mennyire korrekt és felelősségteljes a Nordic hozzá állasa amikor gazdit választ a kiscicáknak.
Hazautazás után Személyesen is ellátogattunk Virágékhoz, megnéztük Maseket, Lorát és a többi cicát.

Hogy választottátok ki Loki-t, miért őt? Miért kapta a Loki nevet?

Cassandra – itt már tudtuk az új gazdit 🙂

Cassandra játékos rosszcsont gyerkőc volt. Belopta magát a szívünkbe. Kétszer is elmentünk megnézni a növekvő pindurunkat. Közben kérdeztünk az étrendről, elintéztük a papírmunkát megbeszéltük az ivartalanítást, és az időpontot amikor elhozhatjuk őt hozzánk.
A névválasztás nehéz , ügy volt. Mivel a skandináv női nevek elég furák, a mitológia pedig kizárólag kemény kurta női neveket említett. Feleségem megtorpedózta az Astrid nevet, így maradt a huncut és rosszalkodó de hímnemű isten: Loki. Rászolgált a névre maradéktalanul a cicánk , ekkor még nem is gondoltuk mennyire tökéletesen illik a név hozzá.

Meséltek Róla? Milyen volt, amikor hazavittétek? Hogy teltek az első napok? Hogy fogadták egymást a már meglévő szépségekkel?

Loki imádta kicsiként a mosdókagylókat…

Hazaérkezés után a Sziámi folyamatosan morgott duzzogott (kb erre számítottunk ) elkerülte Lokit messziről. A Bull Terrierek hevesen érdeklődtek a cica iránt. A szúnyoghálós ajtónál várták mikor engedjük ki őt, hogy alaposan végigszaglásszák. A kutyaink macska biztosak, így nem féltünk kiengedni a 3 hónapos gyerkőcöt. Kiválasztotta az idősebb kutyát magának, Mangót (6 éves), akivel azóta is nagyon jóban van. Mindig üdvözli őt amikor találkoznak, szokott puszit adni neki és a kutyusok vízéből iszik rendre az udvaron.

… és aztán nagyként is 🙂

Két hétig elválasztottuk őt a Sziámitól a biztonság kedvéért , csak felügyelet mellett voltak együtt. Azután lépésről-lépésre megenyhült a dacos hercegnőnk, és egyre közelebb engedte Lokit. Hamar elkezdtek kergetőzni, játszani – harcolni egymással. Nagy meglepetésünkre idővel közösen használták a két cica almot.
Loki a kertben imádott fára mászni, pillangókat vadászni, élvezte az erdő közelségét. Pórázon sétált velünk tanítás nélkül. (A Sziámival ez reménytelen küzdelem… ) Egy éves korára már 6 kg közelében járt a szőrös kedvencünk. Az egyik beceneve Chewbacca lett miután télen üldögélt a hóban és fújta a bundáját a szél…

Meséltek arról, hogy amikor úgy döntöttetek Tenerifére költöztök, akkor milyen nehézségekkel kellett szembenézni az állatok átköltöztetése miatt? Hogy ment?

A Sziámival

A Tenerifei költözésünket egy rettenetesen nehéz ingatlan keresés előzte meg. Háromszor repültünk a szigetre házakat, lakásokat nézni. Sajnos hiába láttunk rengeteg kutyát-cicát mindenfelé, senki sem engedte meg az állat tartását sem a kertben sem a lakásban. Végül egy hatalmas házat vettünk ki 3 hálószobával, kerttel, mert ide hozhattuk a szőrös családtagjainkat. Nem bántuk meg a választást. Kiegyensúlyozottak a kutyáink, akik a kertben vannak. A kellemes állandó 20-26 C klíma miatt kutyaház sem kell nekik. A cicáink ki-be járhatnak kedvük szerint, bőven van helyük a hatalmas házban. Loki igazi mindenevő, nagyon jó étvágya van lelkemnek. Konzerv, nyers hús, és természetesen amíg kölyök tápot evett előszeretettel csent a Sziámi eledeléből is. Idővel felfedeztük, hogy szereti a rozskenyeret, kalácsot a baracklevet és a zöld teát. Ebből természetesen nem kap csak nagyon minimális mennyiséget, de nagyon kíváncsi mikor mit eszünk mi.

Bundaszellőztetés 🙂

Tenerifén lazacos tápot választott magának a Sziámival együtt. Érkezés után 5 !!! különféle táppal kísérleteztünk, a kétségbeesés határán voltunk, mire mindkét cica választott. És ugyanazt a tápot választotta: ennek mennyi esélye volt ????
Maga a költözés nem volt egyszerű. Mivel közvetlen járat Budapestről nincs ami állatot szállítana, ezért Bécsből repültünk 1 kutyával a raktérben , 2 cicával a kabinban. Előtte oltások, útlevél, megfelelő szabványos táskák beszerzése, és Lokinak diéta : mivel 6 kg a maximális súly amivel a kabinban utazhat állat. Nyugodtan és türelmesen viselkedett a hosszúra nyúlt napon, kapott egy pici nyugtatót, de semmi problémát nem okozott nála a repülőút. Simogatták és csodájára jártak az utasok, mekkora cica van a táskánkban.

Hogy érzi magát Loki és négylábú társai – és persze Ti is – Tenerifén? Hogy viszonyulnak az ottani emberek az állatokhoz? Hogy bírják a klímát? Nagyon más mint nálunk?

Jóbarátok <3

Spanyolországban nagyon szeretik az állatokat, itt a Kanári szigeteken még a kóbor cicákat is etetik. Így szinte bárkivel találkozunk csodálja a népes családunkat. A második kutyusunk kicsit később csatlakozott hozzánk technikai okok miatt. Mostanra teljes a létszám : Irén a Sziámi , Loki a Norvég erdei , Fruzsi és Mangó a Bull terrierek. Loki szerencsére roppant gyorsan beilleszkedett. Beültettük a kertet növényekkel, így van neki kellő árnyék ha süt a nap. Megvannak a kedvenc helyei, ahol késő éjszakáig üldögél a kutyusokkal. Imád bent a mosdótálcákban aludni és hajnalban cica feng-shui szerint átrendezi a fürdőszobai kellékeinket.

Más az életetetek most, hogy Loki is a család része lett? Milyen az élet egy norvég erdeivel?

A Teide-n

Az életünk megváltozott az biztos, hogy mennyire, arról a Sziámit kellene leginkább kérdezni. Ő biztosan nem boldog mert elvesztette a hercegnő státuszát. 🙂 Loki most már a testi adottságai miatt a vezér. Amúgy kedves és nagyon türelmes a Sziámival, viszont amikor kergetőznek mindig ő nyer.
Reggelente leltározni kell utána az átrendezett dolgok miatt a fürdőben. Nem szabad félig álomban kezet mosni mert a mosdókban alszik. Zuhanyozás után általában befekszik utánunk a zuhanyba és jól összejárkál mindent a házban.  A tetőteraszról magabiztosan sétál át a szomszéd házakba. Januárban amikor havazott – 3000 méter magasan – , elvittük őt a hegyekbe. Élvezte a sziklás terepet, a fenyőfákat, pórázon szépen sétált velünk a fagyos szélben.
Nem bántuk meg , hogy Norvég erdei macskát választottunk. Hatalmas a kontraszt a Sziámival. Nyugodt, csendes, kiegyensúlyozott és okos állat. Viselkedése kárpótol a porszívózásért bennünket. 🙂
Sokat nevetünk amikor égnek álló lábakkal békésen alszik a leghidegebb és legkeményebb dolgokon fekve. Hajnalban hangosan dorombolva ébreszt minket, és kedveli a természetfilmeket a TV-ben.
Következő cicánk is Norvég lesz Virágéktól az biztos!!

Játék egy gyíkkal

Nagyon szépen köszönöm Nektek, hogy egy kicsit az olvasók is beleláthattak az életetekbe, és azt is, hogy mindig hallunk felőletek. Köszönjük a képeket, sztorikat – mindig érdekes, hogy milyen is arra, csodaországban az élet. Egy napon majd szépen meglepünk Benneteket, és beállítunk Lokinak egy tesóval! 😀

Addig is ölelés,
Virág

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük