Köszönöm Nektek! & Újabb Q&A videó a YouTube csatornánkon

Kedves Olvasóm!
Kedves Nordic Verden Fan Club!

Van akiknek már sikerült egyénileg, van akiknek még nem… de szerettem volna ilyen formában is megköszönni azt a rengeteg kedves, támogató, biztató hozzászólást, üzenetet, hangüzenetet, emailt amit tőletek kaptam Jenny szüléstörténete kapcsán. Rengeteg erőt adnak ezek a mindennapokhoz, a további munkához, az élethez. Hálásan köszönöm, hálásan köszönjük! Komolyan gondolom, hogy You are the best!!! <3

Rosi – aki éppen büszke anyuka

Annyian gondolják azt, hogy macskát tenyészteni könnyű. Veszel néhány fiú és lány macskát és időnkét összeengeded őket, a piciket eladod, közben élvezed a kicsik és nagyok társaságát. És ennyi.
De valójában macskát tenyészteni, norvég erdei macskát így tenyészteni,  ahogy mi is csináljuk, ne szépítsük: baromi nehéz!
Néha elmélkedem rajta, hogy vajon a jó és rossz részek milyen arányban vannak jelen, és hol jön el az a pont, ahol az ember úgy dönt, nem bírja el lelkileg, fizikailag. Élőlényekkel dolgozni sosem könnyű. Persze bármit is dolgozni, felelősséget vállalni sem az.
De mi együtt élünk a munkámmal, elválaszthatatlan része az életünknek, nem napi 8 órában, hanem 24-ben. Ha csak el nem megyünk valahova, akkor lehetetlenség elszakadni, kikapcsolni, elhatárolódni.

Szabi a tavalyi év nagy kedvencével, Joringellel

Szerintem órákig tudnék erről beszélni pro és kontra, és olyan jó lenne, ha az emberek látnák, mögé látnának, hogy mi az, amit egy tenyésztő beletesz abba, hogy boldog, egészséges és jól szocializált kis norvég erdeik (vagy másnál más fajtájú cicák) kerüljenek ki a keze közül. Higgyétek el, hogy nincs az az eladott kiscica mennyiség ami kompenzálná a sokszor napi 14-20 órás vagy akár 24 órás munkát, a mentális és fizikai erőnlét csúcsra járatását. Itt nem tudod bezárni a műhely ajtót, hogy majd holnap visszatérsz alkotni, nem hívhatod fel reggel az irodában lévőket, hogy Te ma betegszabin lennél, mert nem vagy jól, nem öltözöl át a gyári műszak leadása után, és felejted el az egészet,  és így tovább…
Néha, mikor nagyon fáradt vagyok, és fáradtabban kelek reggel, mint este lefeküdtem, szoktam mondani Szabinak, hogy akkor én ma szabadságra mennék. Ő pedig, semmi akadálya, ha előbb megcsinálod, amit kell… Hát ennyi.

Nem akarok erről hosszasan írni most, csak tényleg megköszönni, ezt a rengeteg kedves és szívből jövő visszajelzést, ez, és a négylábúak szeretete, az őszinte, tiszta lényük az, ami életben tart minket. Köszönjük Nektek!

Hétvégén két dologgal kedveskedünk, az első a Q&A videónk – ha jól számolom negyedik része (neeem, még mindig nincs vége, még legalább két résznyi kérdésetekre adok választ), amit itt tudsz megnézni:

A másik pedig a holnapi sorsolás, ahol a nemrég zajlott nyereményjáték büszke nyerteseit fogjuk kisorsolni Fortuna kisasszony – ha már a név kötelez, ugye … – segítségével.
Szóval stay tuned, jövünk!

Vidám hétvégét Nektek,

Virág

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük