Kiállításra készülünk 2.

Pozsony mellett jártunk…

Lorával a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

Lorával a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

Hayley-vel a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

Hayley-vel a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

Cicáinkat általában ősztől tavaszig visszük kiállításra. A nyarat ki szoktuk hagyni – kiállítások akkor is vannak, de a norvég erdei nem szereti a meleget, s mivel nem tudjuk előre mennyire lesz légkondicionált a hely, inkább maradunk a hűvösebb évszakoknál. Az idei őszön sajnos sok kiállítás elmaradt a menekült helyzet miatt, így december elején volt az első megmérettetés.

A szlovákiai Viničné-be utaztunk (Pozsony melletti kis falu), ahol rendszeresen tartanak kiállításokat. Fárasztó hétvégék ezek, hiszen szombaton hajnalban indulunk otthonról (amit ugye előző este-éjjel hosszas pakolás előz meg) és általában vasárnap késő este érünk haza.

Cicáink szerencsére jól viselik az utazást, igaz egy hatalmas – a kombi autó egész csomagtartó részét elfoglaló hordozóban utaznak – ahol rengeteg helyük van.

Először egy orvosi vizsgálaton kell átesniük, ahol megnézik, hogy minden oltásuk rendben van-e, és egészségesek-e a cicák. A kiállítási ketrecek díszítése-bepakolása után bekerülnek a cicusok, és fogadják a látogatókat, csodálókat és persze várjuk, hogy mikor kell a bírók elé vinni őket. A bírálat rendszere elég bonyolult, legközelebb erről is írni fogok. Általában este 6-7 óráig tartanak nyitva, utána irány a szállás, és másn

Lorával a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

Lorával a viničné-i kiállításon. Fotó: Kámán István

ap kezdődik minden előröl.

Lora és Hayley cicánk nagyon jól szerepeltek, megkapták az első címeiket a felnőtt kategóriában, sőt, Lora még Best in Variety (vagyis az ugyanazon színű norvég erdei macskák között a legszebb) is lett – Nagyon büszkék vagyunk rájuk! (Hayley színcsoportjában sajnos nem volt legalább három cica, és enélkül ezt a címet nem osztják ki.)

Mindazon túl, hogy fárasztó két napunk volt, ismét csodaszép cicákat láthattunk, találkozhattunk tenyésztő barátainkkal, vidáman telt a két nap.

Jövő hétvégén – 2015.12.12-13-án Magyarországon lesz kiállítás a Camponában, szeretettel Várunk mindenkit, aki kíváncsi a cicáinkra. Amikor éppen ráérünk, szívesen meg is mutatjuk őket, alapos kézfertőtlenítés után még simogatni is lehet.

Gyertek drukkoljatok a szépséges norvég erdei cicáknak! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük